Välkomna på Gospelkonsert med Lingon & Mjölk kl 18:00 nu på lördag 12:e september

Kören Lingon & Mjölk från Värnamo

Nu på lördag den 12/9 får vi besök av kören Lingon & Mjölk från Värnamo. Det är en insamlingskonsert till förmån för flyktingkatastrofen i Syrien.

Vilka är Lingon & Mjölk?

Kören Lingon & Mjölk består av 39 medlemmar som gillar att sjunga körsång i olika stilar. Sommaren 1992 bildades kören inför ett midsommarfirande på Strandgården, Halmstad och har sedan dess etablerat sig som en välkänd kör i södra Sverige.

Ledare för Lingon & Mjölk är Adan Brown, musiker i Värnamo Missionskyrka.

Namnet Lingon & Mjölk är ett ovanligt namn på en kör. Lite återspeglar den deras småländska bakgrund och så har det det visat sig vara en fördel att ha ett namn som människor kommer ihåg och som väcker en viss nyfikenhet.

Repertoaren i Lingon & Mjölk består av både svart och vit gospel, men även annan musik som t. ex. psalmer, jazz och svenska sånger.

Lingon och Mjölk har också haft förmånen att få arbeta ihop med bl. a. Johan Stengård, Sofia Källgren, Anna-Lotta Larsson, Cajsa Stina Åkerström, Åsa Jinder, Triple & Touch, Anki & Magnus Spångberg, Cyndee Peters och Samuel Ljungblahd. Lingon & Mjölk har även medverkat i TV4, Sveriges Radio P4 och sjungit i Svenska Missionskyrkans Kyrkokonferens samt Svenska Alliansmissionens årskonferens.

Varmt välkomna!