Alpha

Under cirka 20 år har vi i Betelkyrkan haft förmånen att få anordna Alphakurser. Alpha är ett koncept som finns på många platser i världen. En Alphakurs är en grundkurs i kristen tro och en möjlighet att tillsammans med andra intresserade diskutera livsfrågorna. Vi möts en gång varannan vecka, äter lagad mat tillsammans innan vi lyssnar till en föreläsning över ”kvällens ämne”. Efter en fikastund blir det samtal med varandra i gruppen.

Vad är Alpha?

Alla som är intresserade av att veta mer om meningen med livet
Lära
med andra och lyssna på andra, några timmar tillsammans i glädje och gemenskap 
Program
 med gemensam måltid och föreläsning
Hela
 människan och hela livet, vi tar upp allt som berör oss
Alla
 frågor är välkomna! Vi samtalar i grupper där det är en avslappnad atmosfär och ”högt i tak”

Hur är det upplagt?

Vi samlas varannan onsdagskväll kl.18:30 – 21.15. Preliminärt startar vi ny kurs under oktober 2020. Mejla dina kontaktuppgifter så hör vi av oss.

  • Vi startar med en härlig lagad måltid
  • Föreläsning om olika ämnen
  • Fika med kaffe, te och tilltugg
  • Samtal i smågrupper med gruppledare
  • Avslutande andakt

C:a 21.15 avslutar vi efter en kort andakt och går hem med en hel del intressanta tankar att fundera på.

Vad kostar det?

För en liten kostnad (för maten och ett deltagarhäfte) får du cirka tio kurskvällar med middag och kaffe. I regel gör vi också mot slutet av kursen en temadag tillsammans en söndag. Också då är det matkostnaden som betalas.

Anmälan till Alphakursen

För mer information och anmälan är du välkommen att maila till vår pastor Boris Nilsson eller gå in på Alphas hemsida centralt;  www.alphasverige.org.

[contact-form to=’Boris@betelkyrkan.net’ subject=’Anmälan Alpha från hemsidan’][contact-field label=’Namn’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-post’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Telefonnummer’ type=’text’/][contact-field label=’Adress’ type=’text’/][contact-field label=’Postnummer %26amp; Postadress’ type=’text’/][contact-field label=’Specialkost/Info/Kommentarer’ type=’textarea’/][/contact-form]